Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς / Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο Μετρό


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που εορτάζεται σήμερα, έχει σαν κεντρικό μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά» και εστιάζει περισσότερο στις γυναίκες και τα παιδιά.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

Συγκεκριμένα, τα ιατρικά τεστ θα διεξάγονται στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, από 09:30 έως 17:00.

Γιατροί του ιδρύματος θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Παράλληλα, με έμφαση στην πρόληψη των καρδιοπαθειών διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά και οι δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013. Οι υπάλληλοι του υπουργείου θα εξεταστούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόβλεψης Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

Η δράση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και συμβουλευτική νοσηλευτική.

Σε όλους τους εξεταζόμενους θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και αντίστοιχες διατροφικές συνήθειες.

Το 2012, η εφαρμογή του προγράμματος έδωσε τη δυνατότητα να εξεταστούν συνολικά 2.147 άτομα.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με τη συνεργασία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με δήμους της Αττικής και θα περιλαμβάνουν επιπλέον ενημερωτικές ομιλίες και τη διοργάνωση σεμιναρίων βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου