Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για 230.000 πολίτες.

Ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου η διαδικασία αιτήσεων για ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να αποκτήσουν «Εισιτήρια Ελεύθερης Πρόσβασης» στην υγεία.

Το πρόγραμμα αφορά 230.000 πολίτες για τα έτη 2013-2014 οι οποίοι θα λάβουν health voucher για δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Συγκεκριμένα, το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» στοχεύει σε πολίτες οι οποίοι απώλεσαν στην ασφαλιστική τους ικανότητα (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι) αλλά επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους, καθώς και σε προγεννητικό έλεγχο.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας -που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ- καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα) μέλη των οικογενειών τους, που έχουν απολέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, ατομικό εισόδημα έως €12.000 οι άγαμοι και οικογενειακό εισόδημα έως €25.000 οι έγγαμοι.

Στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι ασφαλισμένων κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Η διάρκεια της χρήσης του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» στην υγεία είναι τέσσερις μήνεςκαι περιλαμβάνει τρεις επισκέψεις-εξετάσεις, ενώ για τις εγκύους φτάνει έως και τους εννέα μήνες.

Οι ιατρικές υπηρεσίες που περιλαμβάνονται είναι οι παρακάτω:

«Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» - Γενική κατηγορία

Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).

Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση συνόλου διαγνωστικών εξετάσεων, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία υπάγεται ο ωφελούμενος.

Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

«Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» - Κατηγορία Ελέγχου και Παρακολούθησης Κύησης

Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).

Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση βασικού πακέτου εξετάσεων ελέγχου κύησης, σύμφωνα με το τρίμηνο κύησης που διανύει η έγκυος, και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Αξιολόγηση /διάγνωση, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς την ωφελούμενη σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη για έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

Η αίτηση και εκτύπωση του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» πραγματοποιείται είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.healthvoucher.gr είτε μέσω οποιουδήποτε ΚΕΠ.

Τα voucher υγείας μπορούν να χρησιμοποιούνται από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

πηγή: http://www.epidotisimag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου