Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μία Γυναίκα Μονογονέας.!

Μητέρα μονογονέας
Ας με συγχωρήσουν οι μπαμπάδες μονογονείς αλλά το συγκεκριμένο ποστ θα είναι αποκλειστικά για τις γυναίκες μονογονείς - να ευλογήσω λίγο τα γένια μου.

Τι είναι λοιπόν μια γυναίκα μονογονέας;

Καταρχήν είναι μια γυναίκα μόνη που μεγαλώνει παιδί ή παιδιά. Αυτό από μόνο του ακούγεται σαν τους άθλους του Ηρακλή.

Είναι συνήθως εκείνη που το παίζει αντράκι και σκληρό καρύδι ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να δουν οι άλλοι. Τα βράδια είναι συνήθως μοναχικά και το διπλό κρεβάτι είναι ένας μεγάλος εφιάλτης. Αλλά υπάρχουν πολλά βράδια που έχει σύντροφο, τα δάκρυα της και τον θυμό της για τις αναποδιές της ζωής.

Αν και όλη την μέρα τρέχει να προλάβει υποχρεώσεις και ξέρει ότι πρέπει να τα βγάλει πέρα με τον οποιοδήποτε τρόπο και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να χάλασε η βρύση στο σπίτι μπορεί να την τρομοκρατήσει.Βέβαια κατά διαστήματα αναγκαστικά κάνει τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο χωρίς να έχει ιδέα όμως τις περισσότερες φορές για το τι ακριβώς κάνει.

Συνήθως δεν ζητάει βοήθεια από τους άλλους γιατί δεν θέλει. Ίσως γιατί πιστεύει ότι έτσι δεν θα χάσει κανένα ίχνος από την δυναμική εικόνα που έχει πλάσει.Θέλει να στηριχθεί σε κάποιον αλλά σε ποιον;

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που πραγματικά ξέρει ότι μπορεί να γίνει ΘΗΛΥΚΟ αλλά την ίδια στιγμή αμφιβάλει αν είναι πλέον γυναίκα.

Το θέμα σχέση και σεξ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της που είναι όμως σαν ένα βιβλίο που αρχίζεις να το διαβάζεις και μετά το παρατάς γιατί κάτι δεν σου αρέσει. Και αυτό γιατί συνήθως μετά από κάποια προσπάθεια να βρεις έναν σύντροφο οι ελπίδες πέφτουν στο κενό. Κάτι γιατί είσαι μητέρα με παιδί, κάτι γιατί δεν μπορείς να βγαίνεις όποτε σου γουστάρει, κάτι τα προβλήματα που δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Και άντε να βρεις κάποιον να καταλάβει τι εστί μονογονεϊκότητα και να έχει διάθεση να σε στηρίξει και να προχωρήσετε μαζί. Οι έξοδοι περιορίζονται στους παιδότοπους και στα σούπερ μάρκετ οπότε το κεφάλαιο σχέση κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολλές φορές οι φίλοι και οι συγγενείς την έχουν απογοητεύσει με τις επικρίσεις τους και την στάση τους αλλά η ζωή συνεχίζεται και απλώς τους προσπερνάει.

Τα λάθη συνήθως αρκετά αλλά είναι δικά της λάθη και πολλές φορές εν γνώση της γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Αλλά όσα λάθη και αν έχει κάνει ακόμα περισσότερα είναι τα σωστά βήματα.

Υπάρχουν στιγμές πανικού που βλέπει τα πάντα να την προσπερνούν και αναρωτιέται που βρίσκεται.Και ο πανικός γίνεται μεγαλύτερος όταν αντιλαμβάνεται ότι η ζωή τρέχει και δεν περιμένει κανένα. Η μοναχικότητα πλέον έχει χτυπήσει την πόρτα και ίσως έχει στρογγυλοκαθίσει και μέσα στο σαλόνι.

Και εκείνες τις στιγμές έρχεται σαν αναλαμπή η σκέψη ότι έχει παιδί και σου δίνει απλώς ένα "χαστούκι" για να συνέλθεις και να συνεχίσεις. Γιατί απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίζεις.

Δεν έχει λύσεις για όλα αλλά που θα πάει θα τις βρει.

Τόσα πολλά συναισθήματα την κατακλύζουν θυμός,φόβος, χαρά, λαχτάρα που όμως είναι τόσο μπερδεμένα μεταξύ τους.

Κατά βάθος είναι μια μητέρα όπως όλες οι άλλες απλώς λίγο πιο extreme στις αντιδράσεις της και με μεγαλύτερες ανασφάλειες καιλίγο πιο περήφανη για τον εαυτό της που τα καταφέρνει μόνη της.

πηγή: http://inventivemommy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου