Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά Μπουμπουλίνας 26, Πειραιάς_Στο 78,5% οι επιτυχίες στις Πανελλήνιες

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μπουμπουλίνας 26, Πειραιάς
Τηλ. 210 4117027, Φαξ. 2104117028
Ηλεκτρ.Ταχυδρ. mail@lyk-ralleion.att.sch.gr

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες του Πειραιά και των πέριξ Δήμων, για τις επιδόσεις των μαθητριών του Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά.

Συνολικά συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 60 μαθήτριες του σχολείου μας. Επέτυχαν οι 49 (78.5%) και ενώ δεν τα κατάφεραν οι 13 (21.5%).

Από το σύνολο των μαθητριών του σχολείου που επέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις (παλαιοτέρων ετών και φετινές) και ανέρχονται σε 67, οι 20 (ποσοστό 29.85%) εισάγονται σε σχολές ΤΕΙ, ενώ οι 47 (ποσοστό 70.15%) εισάγονται σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Ενδεικτικά, 3 μαθήτριες πέρασαν στο ΕΜΠ, 3 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 6 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 3 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εισήχθησαν σε σχολές κύρους πολλές μαθήτριες (φαρμακευτική, φιλολογία, χημεία, μαθηματικά, γεωπονία, παιδαγωγικά κ.ά.).

Από τις σχολές ΤΕΙ στις οποίες πέρασαν οι μαθήτριές μας, οι περισσότερες είναι σχολές πρώτης προτίμησης και σημαντικού κύρους (νοσηλευτική, δημόσια υγεία, ραδιολογία-ακτινολογία, φυσικοθεραπεία, διοίκηση επιχειρήσεων κ.ά.).

Η μεγάλη επιτυχία των μαθητριών μας ήταν αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση των βαθμών κατά μάθημα που έγραψαν στις πανελλαδικές.

Ιδιαίτερα στη Θεωρητική Κατεύθυνση, οι μαθήτριές μας έγραψαν πολύ πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο, όπως φαίνεται στα γραφήματα που ακολουθούν.

Ως διευθυντής του Γενικού Λυκείου της Ραλλείου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των μαθητριών μας, ιδιαίτερα φέτος που, ομολογουμένως, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των πανελληνίων τα τελευταία χρόνια. Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες που πέτυχαν, να ευχηθώ καλή δύναμη στις λίγες που δεν τα κατάφεραν φέτος, και να ευχαριστήσω θερμά τους εκλεκτούς συναδέλφους μου, στο Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, των οποίων η τεράστια προσπάθεια, σε συνδυασμό με την επίσης, τεράστια προσπάθεια των μαθητριών μας και των γονέων τους, έφερε αυτά τα ευτυχή αποτελέσματα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι το σχολείο μας θα συνεχίσει να προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ακόμη και χωρίς να είναι Πρότυπο-Πειραματικό, σε όλες τις μαθήτριες του Πειραιά και των πέριξ Δήμων.

Δρ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης
Διευθυντής ΓΕΛ Ραλλείου Θηλέων Πειραιά


















πηγή: ΦΩΝΗ των ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου