Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Θες να σαι Επιτυχημένη Γυναίκα; Να σαι ευγενής .!

"Να είσαι πάντα ευγενική. Η ευγένεια ανοίγει πόρτες"
Χέδερ Τζάκσον, 43 ετών
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ευγένεια και το σαβουάρ βίβρ σύμφωνα με την 43χρονη Χέδερ Τζάκσον.
Είναι σύμβουλος μάρκετινγκ και αναλαμβάνει να οργανώνει και να καθοδηγεί γυναίκες ώστε να καταφέρουν να αναρριχηθούν στη διοίκηση. Έχει τέσσερα παιδιά, τα δύο εκ των οποίων θετά και ζει στο Γιορκσάιρ στο Λονδίνο.
Το δικό της μυστικό επιτυχίας δεν είναι άλλο από το σαβουάρ βίβρ και τους κανόνες ευγενείας τους οποίους ακολούθησε και πήγε μπροστά. Όπως μας λέει, ποτέ δεν αφήνει αναπάντητο μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, ακόμη κι αν πρόκειται για μια διαβεβαίωση ή ευχαριστήρια απαντητική επιστολή.
«Αυτό είναι κάτι που έχω μάθει από τη συνεργασία με τους πελάτες μας. Όποτε χρειάζεται να στείλω ένα γράμμα, γράφω πάντα στο φάκελο τον αποστολέα χειρόγραφα. Το καθιστά πιο προσωπικό και ο άλλος θα το ανοίξει πρώτο σε αντίθεση με τον υπόλοιπο σωρό. Σε εκδηλώσεις κι εταιρικά πάρτι θα δώσω την επαγγελματική μου κάρτα και θα ρωτήσω πολύ ευγενικά αν θα μπορούσα να καλέσω την επόμενη ημέρα για να συζητήσουμε για επαγγελματικά ζητήματα. Την επόμενη ημέρα, θα έχω φροντίσει να αφήσω μια ώρα κενή ώστε να επικοινωνήσω με κάθε ένα από τα άτομα που γνώρισα ή για να απαντήσω σε e-mail και μηνύματα. Πάντα στέλνω ευχαριστήριες κάρτες ήe-mail στα άτομα που με προσκαλούν σε κάποια εκδήλωση ακόμη κι αν δεν μπορέσω να παραβρεθώ. Πρώτα στέλνω στο πρόσωπο που με προσκάλεσε, και στη συνέχεια στέλνω μια κάρτα και στον ανώτερο του».

Όπως μας διηγείται πριν από τρία χρόνια γνώρισε ένα περιφερειακό διευθυντή της Barclays. Ούτε η ίδια ούτε αυτός είχαν κάτι να κερδίσουν, αλλά βγήκαν για ένα καφέ και κράτησαν επαφή. Αργότερα ο ίδιος πήρε προαγωγή και τη σύστησε στον επικεφαλής για την επιλογή ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρίας, ο οποίος και έγινε σπόνσορας του «Επιχειρηματικού Φόρουμ Γυναικών» που οργάνωνε η ίδια.

«Δεν ξέρεις ποτέ πως μπορεί να κυλήσει» τονίζει η ίδια εκμυστηρεύονται μας πως όλα τα χρωστάει στην ευγένεια και τις καλές συστάσεις.
via Womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου