Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γυναίκες - Ηγετικά Στελέχη

Σε μία κοινωνία άκρως ανδροκρατούμενη, οι γυναίκες κατάφεραν να λαμβάνουν ενεργά μέρος σε δραστηριότητες διάφορων εργασιακών χώρων. Σταμάτησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο σε αυστηρά "γυναικεία" επαγγέλματα και πλέον διεκδικούν ισότιμα ηγετικές θέσεις ακόμα και στα πιο ασυνήθιστα ή στα αποκαλούμενα "ανδρικά". Παρόλα αυτά το ποσοστό συμμετοχής παραμένει χαμηλό και ουδεμία σχέση έχει με τα νούμερα ποσόστωσης.

Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό σύντομα θα αλλάξει... ήδη διαφαίνεται.!

Οι Γυναίκες αξίζουν να "καθίσουν" σε θέσεις ηγετικές, διευθυντικές, υπεύθυνες και ο λόγος είναι απλός και γενετήσιος.

Οι γυναίκες είναι αγωνίστριες. 
Τo έχουν απλά στο DNA τους. Τόσα χρόνια άνισων αγώνων με το αντρικό κατεστημένο. Ε Συνήθισαν.!!! Τα αγαθά / θέσεις / προαγωγές / αναγνωρισιμότητα αποκτώνται μετά από συνεχόμενες αντιπαραθέσεις και υπερπήδηση εμποδίων μάλιστα πολλάκις θυσιάζοντας την προσωπική τους ζωή. Αυτό κάνει την προσαρμογή τους στο εργασιακό περιβάλλον και την κατάκτηση και εδραίωση της θέσης τους στοίχημα με τον εαυτό τους.

Οι γυναίκες αποτελούν έμπνευση. 
Eμπιστοσύνη, φόβο, θαυμασμό, σε κάθε περίπτωση "κλέβουν" τις εντυπώσεις. Μα υπάρχει πιο ηδονικό από μία Ηγετικής μορφής Γυναίκα μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο; Μία Γυναίκα όταν αναλαμβάνει ευθύνες, παίρνει αποφάσεις και αγωνίζεται, γίνεται από αντικείμενο θαυμασμού μέχρι και αφροδισιακό. Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο μα όχι διάρκεια... η εδραίωση, και εν τέλει η "ηδονή" έρχεται μόνον όταν η εξωτερική εμφάνιση συνδυάζεται άρρηκτα και ανάλογα με την οξυδέρκεια, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα της. 

Οι γυναίκες είναι πολυτάλαντες
Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τόσο απλά, δεν μπορώ να προσθέσω λέξη ή γράμμα απόδειξη αυτού. Ποιος δε θέλει ένα διευθυντικό στέλεχος που να λύνει τα προβλήματα της επιχείρησης στο τσακ μπαμ, να υπογράφει ισολογισμούς, επιταγές, να μιλάει στο σταθερό και ταυτόχρονα στο κινητό, να κλείνει ραντεβού τηλεφωνικά με τους προμηθευτές και από την άλλη με το κομμωτήριο, να οργανώνει το meeting αλλά και το φιλανθρωπικό gala. Nα ετοιμάζεται για την σύσκεψη μα να μιλάει με την κολλητή της για τα γκομενικά και μέσα σε όλα αυτά,,, μεταξύ τυριού και αχλαδιού να κλείνει την συμφωνία πολλά χιλιάδων ευρώ.....

Οι γυναίκες είναι δημιουργικές
Μία επιχείρηση όταν διοικείται από γυναίκες φαίνεται. Όλα είναι διαφορετικά, ύφος, χρώμα, σχεδίαση, οργάνωση μέχρι και τη διακόσμηση. Οι δε προτάσεις τους / ιδέες τους πάντα έχουν μία πινελιά άλλη "γυναικεία". 

Οι γυναίκες είναι ευαίσθητες. Oι γυναίκες δεν είναι άνδρες τεχνοκράτες. Στέκονται σύμμαχες στα δικαιώματα των εργαζομένων και δη της μητρότητας. Αναγνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι είναι άνθρωποι και όχι ΗΥ, εκτός από υποχρεώσεις και ευθύνες έχουν δικαιώματα, οικογένεια και ανθρώπινη υπόσταση. Οι γυναίκες θα προσφέρουν. Θα συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις φιλανθρωπικές και υπέρ του συνόλου της κοινωνίας.

Οι γυναίκες είναι ευέλικτες. Σίγουρα μπορεί να μην λύνουν γόρδιους δεσμούς, αλλά οι γυναίκες έχουν γνώσεις θεωρίας "εμπειρικά" και "βιωματικά". Ως εκ τούτου, μπορούν να φανούν χρήσιμες για να καλύψουν / διορθώσουν / γλιτώσουν τους καθόλα τεχνοκράτες πρακτικούς συναδέρφους τους άκρως διπλωματικά.

Οι γυναίκες είναι υπέρμαχες των ηθικών αξιών. Μένουν πιστές σε αξίες όπως η οικογένεια. Άρα οι αποφάσεις τους εμπεριέχουν και συναισθηματισμό. Είναι βέβαιο πως μία γυναίκα διευθυντικό στέλεχος θα δώσει μια άδεια ή μια παραπάνω διευκόλυνση στους υπαλλήλους όταν συντρέχουν προσωπικοί ή οικογενειακοί λόγοι. Κι αυτό εν τέλει τις καθιστά πιο δημοφιλείς και αγαπητές στο εργασιακό τους περιβάλλον σε σύγκριση με έναν αυστηρό τεχνοκράτη.

Οι γυναίκες είναι κεφάλαιο επένδυσης. Στην ύστατη ώρα, στο κάλεσμα ευθύνης, όλοι θα την στηρίξουν γιατί κάθε σκαλί το ανέβηκε με κόπο, θυσίες και πολλάκις με μάχες ακόμα και άνισες. Οπόταν οι συνεργάτες και υπάλληλοι της θα την στηρίξουν.

Κι αν όλα αυτά δεν σας πείθουν για την αξία μίας γυναίκας στο επαγγελματικό γίγνεσθαι... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ... χαμένοι δεν θα βγείτε σίγουρα.


η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα


(η φωτογραφία είναι αληθινή, ουδεμία αντιγραφή / copy δεν επιτρέπετε)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου