Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εκτιμώντας, κρατάς την σχέση σου.!!!

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν τον έρωτα προσπαθώντας να τον κάνουν να διαρκέσει περισσότερο, μία άποψη που όσο απόλυτη κι αν ακούγεται κρύβει μεγάλες δόσεις αλήθειας.


Όταν είσαι ερωτευμένη/ος νιώθεις τόσο δυνατή/ός και σαρωτική/ός που οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε την επαφή μας, την σχέση μας να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται.

Το κλειδί είναι να δείξεις στον άλλον ότι εκτιμάς τις μικρές κινήσεις που κάνει για σένα και την σχέση σας.

Το να εκφράζεις δηλαδή πόσο ευγνώμων νιώθεις για τα μικρά πράγματα που κάνει για σένα ο/η φίλος/η σου (και αντίστοιχα εκείνος για όσα κάνεις εσύ) βοηθάει την σχέση σου να σταθεροποιηθεί και να μείνει αναλλοίτωτη στο χρόνο παρά την καθημερινή φθορά και το βάρος των υποχρεώσεων/ευθυνών.

Τα ζευγάρια που δείχνουν να εκτιμούν τις μικρές κινήσεις του συντρόφου τους (όπως όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον να τακτοποιήσει τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ ή όταν φέρνει σε ανύποπτο χρόνο το αγαπημένο του γλυκό ή όταν του γράφεις ένα μύνημα ή letter μές την ημέρα για να του θυμήσεις πόσο σου λείπει ή ότι αποτελεί την αιτία του χαμόγελου σου ή όταν του κάνεις μία μικρή μικρή έκπληξη) βοηθάει και τις δύο πλευρές να αισθάνονται ικανοποιημένες και πλήρεις.

Το σημαντικό δεν είναι το πως ο ένας από τους δύο φροντίζει ή κάνει μία γλυκιά κίνηση προς τον άλλον, αλλά το συναίσθημα που δημιουργείται από την γλυκιά κίνηση αυτή.

(Νιώθω πλήρης, χαρά, απαραίτητος/η, πολύτιμος/η, ποθητός/η... )

Την επόμενη φορά που θα πετάξει λοιπόν τα σκουπίδια (χωρίς να του πω τίποτα) να θυμηθώ να του δώσω ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο φιλί. Α... και σε σένα που τα πετάς να σου θυμήσω να κάνεις εκείνες τις μικρές εκπλήξεις, ξέρεις ποιές πιο συχνά...!!!


η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου