Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Δεκάλογος της Επιτυχημένης Γυναίκας .!!!

Επιτυχημένη Γυναίκα, δεν ξέρω για σας αλλά για μένα είναι ένα θέμα και ένας επιθετικός προσδιορισμός που με καίει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...

Στο διάβα των δεκαετιών μου, ανέβηκα, κατέβηκα, τραυματίστηκα, έλαμψα, κρύφτηκα στο καταφύγιο μου, αλλά εν τέλει συνειδητοποίησα την συνταγή που μία Γυναίκα μπορεί, αν θέλει, να χαρακτηριστεί ως Επιτυχημένη.


Ας προγραμματιστούμε λοιπόν, ανοίξτε ατζέντα και σημειώστε: 

Πρώτον, ξεφορτωνόμαστε αρνητικούς ανθρώπους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εκείνοι που μόλις σε δουν να ετοιμάζεσαι για το επόμενο σάλτο, θα βρουν ένα εκατ. δικαιολογίες για να μην το κάνεις. Φυσικά δεν είναι και μόνο αυτοί. Αρνητικοί είναι και εκείνοι που μόλις σε δουν να χαμογελάς, θα σου τραβήξουν ένα σχοινί και θα σου κόψουν το χαμόγελο εν ριπή οφθαλμού. Ειδικά αν δεν αποτελούν αιτία. Λες και όλα στην ζωή μας θα έπρεπε να περιστρέφονται μόνο σε ένα πρόσωπο. Αρνητικοί άνθρωποι μπορεί να σε περιτριγυρίζουν ακόμα και μέσα στο στενό οικογενειακό σου περιβάλλον. Αν δεν μπορείς να ξεκόψεις μία δια παντός, κράτα αποστάσεις και φρόντισε να μην μαθαίνουν τα σχέδια σου παρά μόνον αν και εφόσον υλοποιηθούν. Μία έκφραση που εγώ συχνά πυκνά χρησιμοποιώ είναι όταν τα σχέδια σου είναι ανακοινώσιμα.

Δεύτερον, αποφεύγουμε την δραματική γλώσσα. Και επειδή οι κακεντρεχείς βρίσκονται στην γωνία να πεταχτούν, άλλο δραματική γλώσσα, άλλο ρεαλιστική και πραγματίστικη, Η αλήθεια είναι ότι η ρεαλιστική γλώσσα "ενοχλεί".

Τρίτον, οι επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματολογούν. Για κάθε θέση και άποψη τους έχουν λόγο που την στηρίζουν και υποστηρίζουν.

Τέταρτον, Αποστάσεις και Όρια. Ή λαϊκιστή "μέχρις εδώ". Πείτε τε επιτέλους κάποια στιγμή και πρώτη εγώ.!

Πέμπτον, κρατάνε πάντα το σημειωματάριο τους, οργανώνοντας και προγραμματίζοντας τα επαγγελματικά τους, την ημέρα τους, το κομμωτήριο τους, όλα... αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για το απρόβλεπτο ή κάθε τι που προκύπτει δημιουργεί πανικό. Σημαίνει απλά ότι οργανώνουν την ημέρα τους ώστε να είναι αποτελεσματικές μέσα στα πλαίσια ενός χρονοδιαγράμματος που έχουν ώστε να ανταποκριθούν σε όλα με επιτυχία, συνέπεια και εντιμότητα.

Έκτον, κάθε επιτυχημένη γυναίκα έχει και το επιτελείο της,,, ψωνίστικο ακούγεται, ίσως, στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, το να έχουμε dream team, συναδέρφους, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα που να μας βοηθούν, να μας στηρίζουν και να μας υποστηρίζουν είναι σημαντικό και απαραίτητο για την επίτευξη της επιτυχίας, Πιστεύω δε κυρίως σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.


Έβδομον, πάσχουν από αυτογνωσία, δηλαδή γνωρίζουν τι έχουν, λεφτά, περιουσιακά στοιχεία, μετοχές, κλπ.

Όγδοον, κάνουν log in και log of από τα Social Media, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν για λόγους marketing, ενημέρωσης, προβολής. Στο πλείστον των περιπτώσεων δεν ανακοινώνουν ποτέ προσωπικές τους στιγμές. Τα Social Media είναι εργαλείο τους, ξέρουν να το χρησιμοποιούν έξυπνα και όταν πρέπει αποσυνδέονται.

Ένατον, φροντίζουν τον εαυτό τους. Οι επιτυχημένες γυναίκες πάνε για ψώνια όχι από ψυχολογικά ή για να σκοτώσουν την ώρα τους, αλλά για να φροντίσουν την εμφάνιση τους. Πηγαίνουν κομμωτήριο, φορούν κρέμα νυκτός, διαβάζουν βιβλία, ενημερώνονται και είναι περιποιημένες ακόμα και με την αθλητική τους φόρμα. Ναι, διαθέτουν χρόνο παρά το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα τους για να φροντίσουν τον εαυτό τους σωματικά και ψυχικά.

Δέκατον και πιο σημαντικό, δίνουν χώρο στον εαυτό τους να κάνει λάθη, του λένε δεν πειράζει και προχωρούν. Αν δεν κάνουμε λάθη, δεν θα προοδεύσουμε ποτέ, αν δεν διεκδικήσουμε, αν δεν τολμήσουμε, αν δεν σκοντάψουμε... πάντα θα ' μαστε στο ίδιο σημείο και επιτυχία σημαίνει εξέλιξη, σημαίνει πρόοδος, σημαίνει άνοδος.


η υπογράφουσα 
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου